zondag 21 augustus 2011

zondag en heel warm

Het is alweer een paar dagen geleden dat ik nog iets geschreven heb. Maar soms gaat het leven zo hard dat er niet voor alles tijd is. Veel nieuwe plannen vragen in het begin veel tijd om alles netjes in elkaar te laten passen.
Mijn kalligrafie huiswerk voor les 7 is naar de lerares, dus dat is alvast gelukt. Ook de nieuwe op stapel staande cursus in het CC De Schelde gaat hopelijk in orde komen. Nu de schilder-reis naar Normandië niet doorgaat wegens gebrek aan belangstelling, kan ik zelf op Scheldevent, 3 september,  mijn inschrijving gaan regelen.
Jammer maar de reis gaat niet door wegens gebrek aan belangstelling, volgens mij was die ook veel te duur, dus misschien maar goed dat het niet doorgaat, kan ik de centen aan iets anders besteden. Het is al lang een droom van mij om iconen te leren schilderen dus heb ik de materialen daarvoor gekocht en ook 2 DVD's die alles van naadje tot draadje uitleggen, ben benieuwd of mij dat lukt om zulke rotsvaste en streng geïndoctrineerde schilderijen te maken. Lijkt me wel rustgevend als je je alleen met techniek en spiritualiteit, als je daar voor gaat tenminste, moet bezighouden en niet met creativiteit.

zondag 14 augustus 2011

Boekendag Lillo

Gisteren ben ik met de pendelbus naar Lillo geweest, dat is zo wat de enige manier om daar zonder auto te geraken. Het was nog wel miezerig en koud maar ik heb het er toch maar op gewaagd. Ik wilde graag kennismaken met Sylvia van het Creatief Atelier, en eens kijken wat ze daar allemaal doen. Er was in de kerk van Lillo een kleine opstelling met veel kaarten en kleine werkjes die je kon kopen. Heb er een heel leuke kaart gekocht voor Bompa zijn 90ste verjaardag vandaag.
Dat viel allemaal goed mee, en het ijs is dus gebroken, ik kijk er naar uit om bij Sylvia de workshops te gaan doen.
Vandaag staat de zon aan de hemel, en het is volle maan geweest dus misschien houdt de weersverbetering een tijdje aan, we hebben allemaal behoefte aan wat zon en warmte na die ellenlange koude en vooral natte weken.
Verder vandaag de tekst op mijn middeleeuwse pagina schrijven. Gisteren heb ik de boord helemaal afgemaakt. Misschien niet zo verstandig om niet eerst de tekst te schrijven en dan de boord te tekenen, maar op deze manier let ik misschien beter op en maak ik minder fouten. Ik zal zien later.
Joppe is pas laat thuis vandaag, dus veel tijd om van alles te doen. Misschien kom ik er zelfs wel toe om een pagina van FW te hertalen.

vrijdag 12 augustus 2011

koe 3 en 4

Niet zo heel veel tijd gehad de laatste dagen maar de laatste twee koeien zijn klaar, kijk maar:


dinsdag 9 augustus 2011

Finnegans Wake

Ergens in een ver en grijs verleden heb ik een aantal artikeltjes gepubliceerd in Gnantwerp Gazette Meestal over het hoofdstuk van Anna Livia Plurabelle. Het was gewoon het omzetten van een pagina of gedeelte ervan van Finnegans Wake van James Joyce naar gewone Nederlandse taal, met de tekst zoals ik het begreep, zonder culturele of academische hoogstandjes, gewoon plain-reading zou ik zeggen. Niks opzoeken, niks vragen gewoon lezen.
Ik wil dat graag nog gaan doen en ben van plan om per hoofdstuk zoiets te doen, de definitieve plannen zijn nog niet duidelijk maar dat komt wel.
Misschien als ik wat bij elkaar geschreven heb, eens contact opnemen met Geert Lernout of er weer behoefte is aan een Nederlandstalige stimulans van de "door ons gevierde schrijver".
Ik heb al meer verschillende technieken gecombineerd met het lezen van Finnegans Wake misschien is het tijd om daar weer eens aan te denken.

slecht slecht weer

Gisteren niets meer geschreven, hoeft niet elke dag ofwel?
Wel gewerkt, de koe nummer vier schiet goed op, en je ziet zo waar vooruitgang in de kleurpotlood-hantering en techniek. Gelukkig maar zou ik zeggen.
Het is vreselijk weer, helemaal geen zomer en dat begint op mijn stemming in te werken, maakt me niet blij. Moet alle registers open trekken om goedgezind en energiek te blijven.
Wat gisteren een grote boost was is dat ik me heb ingeschreven voor yoga-ontspanningslessen in het Cultureel Centrum hier in het dorp. Begint in september en ik kijk er al naar uit.
Verder niet veel te melden.

zondag 7 augustus 2011

kalligrafie, puzzelen

Niet veel bijzonders gedaan gisteren. Ik ben een ontwerp aan het maken voor mijn kalligrafie-huiswerk. De opdracht is om een middeleeuwse pagina te maken compleet met Initiaal en versierde border, dus geen klein opdrachtje. De ontwerpfase gaat bij mij altijd langzaam, ik moet me inhouden om nauwkeurig en netjes alles te plaatsen dus neem ik daar beter mijn tijd voor.
De Koe nummer 4 is er gisteren bij ingeschoten, zal voor een van de volgende dagen zijn.
Wel wat gepuzzeld en gelezen, het is per slot van rekening weekend nietwaar.

zaterdag 6 augustus 2011

een zaterdag

Vandaag vallen er weer een paar dingen op zijn plaats.
Met ouder te worden begin ik te snappen waarom ik sommige dingen in mijn leven doe of heb gedaan.
Heel veel zaken zijn die ik geleerd heb, of die mijn interesse gewekt hebben, waar ik cursussen voor heb gevolgd, of over gelezen heb en ga zo maar door beginnen nu meer en meer door te spelen in de richting die mijn leven uitgaat.
Ben vandaag lid geworden van 'T Creatief Atelier' hier in de buurt, in Stabroek ( http://www.creatiefatelier.be/) en kan daar weer een deel van mijn zeg maar gaven, vaardigheden, creativiteit gaan uiten.
Ik heb graag nieuwe uitdagingen.
Wat gaat er nog met mij gebeuren....

De Inksense kleurtjes zijn aangekomen, dus koe 4 ga ik daarin maken, hoewel misschien beter deze koe ook nog met gewone kleurpotloodjes dan heb ik er vier, en dan die vier samenbrengen in een groter werk dat dan meer van een aquareltechniek zal hebben dan echt potlood. Ja dat is een beter idee.

Maar eerst moet ik mijn boord voor de kalligrafieles nog beter maken. Ik ben er niet zo goed in om nauwkeurig en strak te werken, ik probeer dat altijd wel maar verlies de draad onderweg. Net als in mijn leven. Daarom zijn die momenten zoals vandaag waarin ik een beetje het geheel zie zo een openbaring voor mij.

donderdag 4 augustus 2011

kalligrafie, puzzelen, quilten

Koe 3 is opgeladen, is klaar, voor ik verder ga met de koeienreeks wacht ik op mijn nieuwe kleurpotloden, inktense van Derwent, die ik besteld heb en een beter soort papier.
De afbeelding van het acanthusblad voor de kalligrafieles is ook klaar, maar de rand met acanthusbladeren uit een perikopenboek (een boek waarin delen van de evangelie tijdens de liturgie werden gelezen)  is voor vandaag, niet in zwart-wit maar in kleur en echt als een boord voor een tekst.
Verder hopelijk komt de zon er meer door en kan ik buiten werken, ik heb gisteren ook nog een beetje aan de Japanse tijgerpuzzel gewerkt (50 op 70 cm en 1500 stukjes) is een moeilijke maar dat maakt het juist boeiend om te doen.
Ik heb ook een paar foto's van mijn Chagall-quilt in wording opgeladen op de quilt pagina.
Het was een prima dag gisteren.

woensdag 3 augustus 2011

kalligrafie, puzzelen

Niet zo heel veel werk meer aan koe 3, dus dat komt wel goed vandaag.
De kalligrafie les loopt ook op zijn einde, vandaag een tekenopdracht en die doe ik graag en dan dit weekend het huiswerk proberen te maken dan kan dat maandag op de bus.
Verder genieten van het mooie weer natuurlijk en misschien met een legpuzzel wat buiten zitten en ondertussen luisteren naar mijn luisterboek: Kim Edwards "The Memory Keeper's Daughter" een aangrijpend verhaal van een dokter die besluit de geboorte van het tweede kind van een tweeling met Down syndroom geheim te houden, en het meisje als doodgeboren te laten verdwijnen, hoe ga ik hier niet verklappen. Klinkt een beetje tacky en huilerig maar is goed geschreven tot hiertoe en prima voorgelezen. Luisterboeken heb ik pas de laatste maanden ontdekt en maken het mogelijk om te quilten en te tekenen en zo zonder dat je hersens dezelfde gedachten blijven doormalen. Ok soms is dat een goede zaak maar af en toe wil ik toch wel eens een beetje rust van mezelf.

dinsdag 2 augustus 2011

betreffende de werking

Je moet het me maar niet euvel duiden maar mijn mooie plannetje om aparte pagina's aan te maken voor al mijn "interesses''  en daar berichten op te zetten naargelang wat ik die dag van plan ben, kan niet volgens de blog-handleiding. Dus vanaf nu andere werking van deze blog. Hoe ik de indeling krijg zoals ik hem wil dat zie ik dan nog wel.

Dus vandaag weer een koetje tekenen, nummer drie ondertussen al, de meest recente foto staat op de hoofd pagina van de blog, de andere gaan naar de desbetreffende pagina. Wat een gedoe allemaal, maar eenmaal als ik dit beestje getemd heb zal het wel goed werken zeker.
Ben er over aan het denken of ze goed genoeg zijn om in een kadertje te hangen, en hoe ik dat dan zou doen, stel dat ik er 6 teken, allemaal samen in een groot KOE-kader of allemaal kleintjes naast en onder elkaar? Iets om over na te denken, en trouwens ik heb nog maar 2 koetjes af.

Verder de kalligrafie les is nodig aan oefening toe, de half-unciaal staat op het programma en heb ik nog niet in de pen. Ik zie wel hoe ver ik kom vandaag.

Het weeer is niet zo mooi meer, jammer want die warme dagen deden me goed.

maandag 1 augustus 2011

werking

Om jij beste lezer, gemakkelijk te laten kiezen tussen je interesses zijn mijn berichten gegroepeeerd per pagina, voorlopig heb ik er 6 aangemaakt maar het kunnen er meer worden - dus als je iets over mij en dat onderwerp wil lezen klik op het tabblad en lees.....